Enter your text here

Enter your text here

למי פונים כשנפצעים?

סוגי פציעה

בדרך כלל בריצה למרחקים, אופי הפציעה הוא מסוג overuse, כלומר פציעה שנובעת מעומס מתמשך, והסימפטומים שלה מתאפיינים בכאב שמתגבר ככל שהמרחק המצטבר גדל. הקושי הוא להבחין בין כאבים קלים שחולפים עם הזמן, לכאבים קלים שמחמירים עם הזמן.פציעה מסוג אחר היא פציעת overload, כלומר העמסת יתר, והיא נפוצה יותר במשחקי כדור, סקי, ובאופן כללי כל מה שכולל תנועות חדות, מהירות ועוצמתיות. הרקמות שנפגעות הן בד"כ רצועות, גידים, מפרקים ועצמות. פציעה כזו מתאפיינת בכאב חד ודימום או נפיחות המופיעה מייד לאחר הפגיעה, ואין קושי לזהות כשהיא מגיעה...

 

איך מבחינים בפציעה משימוש יתר?
- אם ישנו כאב ממוקד שמופיע באופן קבוע באותו מיקום על הגוף.
- אם הכאב מחמיר מריצה לריצה.
- אם הפציעה חוזרת גם לאחר הפחתה זמנית של מרחק ומהירות האימונים למשך כשבועיים.
לאחר שמוודאים שאכן אתם סובלים מפציעה, זה הזמן לטפל בה.
תמיד מומלץ לפנות לבעלי מקצוע, עצות מחברים לא מספיק יעילות, משום שהם נוטים לחשוב שהפציעה שעליהם הם שומעים היא בדיוק הפציעה שהם עצמם, או מישהו שהם מכירים עבר.
למעשה, בכל אזור ישנן מספר פציעות אופייניות, וכמו כן יש גם פציעות שאינן אופייניות.
גם פציעה המסווגת באותו השם יכולה לנבוע מגורמים שונים לחלוטין וכל זאת צריכים להעריך אנשי המקצוע.

מי הם אנשי המקצוע?

1. מאמן\מדריך מקצועי- זוהי חוליה חשובה במיוחד, במיוחד עבור המתאמנים חסרי הניסיון. כמובן שניתן להתאמן לבד, אך לעיתים רץ חסר ניסיון עלול לעמוד מול חומה בלתי נראית ולהיתקל בה. למי שרוצה להתחיל להתאמן, למי שרוצה לעמוד באתגר, ולמי שרוצה לשמור על עצמו- מומלצת הדרכה. הדרכת ריצה כוללת טכניקה נכונה, בניית סרגל אימונים המותאם ליכולת האישית, הדרכה לפעילות משלימה (אימוני כוח וגמישות) והתאמת תוכנית אימונים עפ"י יכולת ומטרה אישית. כאשר נתקלים ב"חומה"- קושי פיזי או מנטאלי, הגדרת מטרות, התמודדות עם פציעה- המאמן ייתן פתרון בעצמו, או ע"י הפנייה לגורם מתאים.

2. רופא המשפחה\אורטופד- במקרה של פציעה, אנו מבוטחים בקופות החולים וזכאים לטיפול במסגרת הביטוח, לכן אין סיבה שלא ננצל זאת. תפקידו של רופא המשפחה לאבחן את הפציעה והוא יכול להפנות לפיזיותרפיה ישירות ללא צורך לפנות לאורטופד, שאליו התורים בד"כ ארוכים ומעכבים את הטיפול המיידי. בפציעות מסוג overload כלומר שבר, נקע חריף, השבתה מוחלטת מפעילות- הכתובת הראשונית לאבחון וטיפול הוא אורטופד. תפגשו אותו במיון בבית חולים אם זה מקרה דחוף, ובקופת החולים\באופן פרטי אם זה לא עניין שמחייב התערבות ובדיקה מיידית. 
בשאר המצבים כשהסיפור שהקדים לתלונה היה תחושות עומס\כאב שהולך ומתגבר אין צורך לפנות לאורטופד. אין לו את הכלים לעזור לכם ברוב המצבים, והוא צריך להפנות להמשך אבחון וטיפול אצל פיזיותרפיסט. אם הרופא שלכם לא מציע לכם טיפול למרות שאתם סובלים מבעיה, בקשו ממנו הפניה לפיזיותרפיה.

3. פיזיותרפיסט- פיזיותרפיסטים עובדים במספר מסגרות:
ציבורית- בתי חולים ומכוני פיזיותרפיה השייכים לקופות החולים ואליהן ניתן לקבוע תור באמצעות המוקד של הקופה. הביטוח ברוב הקופות מוגבל במידה מסוימת במספר הטיפולים. למסגרת זו ניתן לפנות רק לאחר הפניית רופא משפחה או אורטופד (לאחרונה במכבי פתחו את השירות באופן ישיר ללא צורך בהפניה).
יתרונות: עלות נמוכה מאוד.
חסרונות: טיפול "קצר בזמן", לוח זמנים מוגבל, המתנה ממושכת לתורים, מוגבל מבחינת יחס אישי.
פרטית- למסגרת זו ניתן לפנות ישירות. למבוטחי כללית מושלם וביטוחים פרטיים יש החזרים ברמות כיסוי משתנות על טיפולים מפיזיותרפיסטים מוסמכים.
יתרונות: יחס אישי. ניתן לבחור את איש המקצוע. 
חסרונות: מחיר. בין 250-400 ₪.
פיזיותרפיסט הוא זה שמבצע את האבחנה המדויקת לפציעות מסוג שימוש יתר (זוכרים? כאב שהתחיל ללא הסבר ברור או שהתחיל בקטן והתגבר בהדרגה), ובתהליך האבחון מסתמך בעיקר על בדיקות קליניות. בדיקות אלו משקפות את הנתונים הגופניים, ואת יכולתו של המטופל בפועל לבצע משימות שונות אשר קשורות ישירות לריצה ולפעילויות השונות שאותן מבצע המטופל בשגרת יומו.
בתהליך השיקום, הפיזיותרפיסט משתמש באבחון הראשוני ובאבחוני ההמשך כדי לטפל ולבקר את תהליך הריפוי עד להחלמה מלאה. אמצעי הטיפול מגוונים וכוללים הדרכה לתנועה ויציבה נכונה, טיפול במגע (עיסוי, הנעות מפרקים, מתיחות ועוד), אלקטרותרפיה, טייפינג, גלי הלם, ובעיקר מתן מסגרת מקצועית, בטוחה ויעילה לתהליך השיקום הטבעי של הגוף. במקרה שזוהה מרכיב בעייתי שלא ניתן להתגבר עליו בעזרת פיזיותרפיה, הפיזיותרפיסט יפנה את המטופל לטיפול אורטופד, נוירולוג, או רופא משפחה.
במקרה שדרוש טיפול ממוקד באמצעות עיסוי, או שינויים והנחיות לביצוע האימונים, מומלץ לתאם את המלצותיו מול המעסה הרפואי או מאמן הענף של המתאמן.

4. מעסה רפואי- מעסה בעל ידע רחב בטיפול באמצעות מגע. הטיפול מתמקד בפן מסוים של שיקום- שחרור פאסיבי של רקמות רכות (שרירים ורקמות חיבור). טכניקות הטיפול משתנות ע"י הכשרותיו וניסיונו של המטפל, אך הידע הרפואי שלו צריך להיות רחב על מנת לתאם את הטיפול מול הגורמים השונים. אם אינכם יודעים מה אופי מקור הפציעה, עדיף לעבור ראשית אבחון אצל פיזיותרפיסט ובהמשך לשלב את הטיפול אצל מעסה מקצועי.

אם אתה מכיר את התסמינים ויודע שעיסוי עוזר לך לכך, אפשר לקבוע ישירות עם מעסה.

פיזיותרפיה וכושר | Keep on Moving

טיפול, שיקום ומניעת פציעות ספורט, עבודה ותאונות

052-8245827

GlobalEx         טל: 03-6760602

ת.ד. 7639, רמת גן מיקוד 52176

שלחו לי הודעה
בוואטסאפ 

שלח

שדה חובה

תודה רבה!

הטופס נשלח בהצלחה.

 

שדה חובה

שדה חובה

שדה חובה

קליניקה - מושב ירקונה

מרכז הוד השרון

דרך רמתיים בהוד השרון בין רחובות אפק לז'בוטינסקי מצד ימין. בכניסה לחצר הקליניקה שלט משק 27​

קליניקה - מושב סתריה סמוך לרחובות

דרך כביש 40, צפון מזרח לעיר רחובות.

להוראות הגעה ניתן ליצור קשר

 

P

P